428753 - Prímestská autobusová doprava pre TTSK, región Trnava
Detaily
ID zákazky
428753
Názov
Prímestská autobusová doprava pre TTSK, región Trnava
Referenčné číslo
2
ID obstarávateľa
8297
Hlavný kód CPV
--
URL linka
Druh zákazky
Služby
Celková hodnota bez DPH
--
Mena
EUR
Lehota na predkladanie ponúk
--
Dátum vytvorenia záznamu
14. 11. 2023 10:16
Zrýchlený postup
--
Informácie o otváraní ponúk
--
Stav zákazky
Vytvorená
Obstarávateľ
Názov
Trnavský samosprávny kraj
IČO
37836901
Mesto
Trnava
Krajina
Slovensko
ID obstarávateľa
URL
Kontakty
Kontaktná osoba
JUDr. Michal Miškovič
Kontaktný email
 voakmiskovic.sk
Kontaktný telefón
 +421 911129921
Rozširujúce info
Popis zákazky
Účelom uzavretej zmluvy je zabezpečiť dopravnú obslužnosť regiónu Trnava (najmä po zohľadnení vplyvu pandémie COVID19 ako mimoriadnej udalosti), vo verejnom záujme na prechodné obdobie, ktoré je nevyhnutne potrebné na to, aby TTSK mohol zrealizovať verejnú súťaž na poskytovateľa dopravných služieb vo verejnom záujme v dopravnom regióne Trnava na dlhodobé obdobie a na to, aby úspešný/úspešní uchádzač/uchádzači vo verejných súťažiach v dopravnom regióne Trnava mal/mali k dispozícii primeraný čas na nástup na autobusové linky po uzavretí zmluvy/zmlúv o službách vo verejnom záujme.
Doplňujúce informácie
Pokračovanie odôvodnenia: Pôvodná zmluva na poskytovanie služieb je platná do 31.12.2020. Je evidentné, že z objektívnych dôvodov, ktoré nezavinil TTSK, a ktoré TTSK nemohol predvídať, nie je možné realizovať verejnú súťaž, užšiu súťaž, ani rokovacie konanie so zverejnenim. Pandémia COVID19 v súčasnosti (12/2020) stále pretrváva. Účelom uzavretej Zmluvy bude zabezpečiť dopravnú obslužnosť regiónu Trnava najmä po zohľadnení vplyvu pandémie COVID19, vo verejnom záujme na prechodné obdobie, ktoré je nevyhnutne potrebné na to, aby TTSK mohol zrealizovať verejnú súťaž na poskytovateľa dopravných služieb vo verejnom záujme v dopravnom regióne Trnava na dlhodobé obdobie a na to, aby úspešný/úspešní uchádzač/uchádzači vo verejných súťažiach v dopravnom regióne Trnava mal/mali k dispozícii primeraný čas na nástup na autobusové linky po uzavretí zmluvy/zmlúv o službách vo verejnom záujme. Trvanie zmluvy na vyššie uvedené prechodné obdobie je stanovené na 3 roky (do konca roka 2023), ktoré na jednej strane zohľadňuje nutnosť uzavretia ekonomicky výhodnej zmluvy pre TTSK, ale zároveň aj nutnosť dodržania princípov verejného obstarávania. V dôsledku vzniknutej a vyššie popísanej situácie bolo v tomto konkrétnom prípade potrebné pristúpiť napr. k zmene spôsobu výpočtu a podmienok poskytnutia príspevku ako náhrady preukázanej straty v porovnaní s podmienkami, uverejnenými v rámci verejnej súťaže (formou fix + ekonomicky oprávnené náklady), a to aj z dôvodu potreby preukázania dodržania princípov verejného obstarávania. Dopravné výkony, ktoré sú predmetom zmluvy, boli v porovnaní s dopravnými výkonmi v rámci verejnej súťaže znížené, a to z dôvodu potreby zohľadnenia vplyvov pandémie COVID19. Uzavretá Zmluva je výsledkom rokovaní, počas ktorých boli zohľadnené potreby TTSK, s prihliadnutím na dopady pandémie COVID19, pričom k uzavretiu zmluvy došlo za dodržania všetkých povinností, najmä povinností vyplývajúcich zo zákona o verejnom obstarávaní, so zákona 56/2012 Z. z. o cestnej doprave, ako aj z Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 1370/2007. Podrobnejšie odôvodnenie použitia priameho rokovacieho konania ako aj skutočnosti, odôvodňujúce zákonnosť jeho použitia sú súčasťou kompletnej dokumentácie.
Oznámenia
Rok oznámenia Číslo vestníka Názov 1. podtypu oznámenia Názov 2. podtypu oznámenia Evidenčné číslo (značka oznámenia)
2020 272 informácia o začatí priameho rokovacieho konania pre nadlimitné zákazky (tovary) informácia o začatí priameho rokovacieho konania pre nadlimitné zákazky (služby) 2
Oznámenia detailne
[2] informácia o začatí priameho rokovacieho konania pre nadlimitné zákazky (služby)
Názov typu oznámenia
Informácie o začatí priameho rokovacieho konania pre nadlimitné zákazky
Názov 1. podtypu oznámenia
informácia o začatí priameho rokovacieho konania pre nadlimitné zákazky (tovary)
Názov 2. podtypu oznámenia
informácia o začatí priameho rokovacieho konania pre nadlimitné zákazky (služby)
Typ dokumentu
PRK_NM
Evidenčné číslo (značka oznámenia)
2
Dátum zverejnenia vo vestníku
30. 12. 2020
ID obstarávateľa
Kód typu oznámenia
IC
Kód podtypu oznámenia
ICT
Kód podtypu oznámenia
ICS
ID zákazky
428753
Názov dokumentu
OZNÁMENIE O POUŽITÍ PRIAMEHO ROKOVACIEHO KONANIA V DÔSLEDKU MIMORIADNEJ UDALOSTI
Rok oznámenia
2020
Číslo vestníka
272